Crowdestor

4 septembrie 2018

Disclaimer: Pagina conține affiliate links.

logo crowdestor

Recenzie Crowdestor. Introducere

UPDATE 11.2019: S-au făcut mici modificări la interfață, meniul paginii principale fiind acum pe partea stângă.

Interfața actualizată

 

Noua pagină de prezentare a proiectelor

UPDATE 07.03.2019: S-a introdus un fond de garanție („Buyback Guarantee Fund„) din  care se vor despăgubi investitorii în caz de incapacitate de plată a debitorilor. Contul este funcțional din 1 martie 2019 și are valoarea inițială de 50.000 €, urmând ca până la finalul anului să ajungă la 100.000 € prin comisioane din proiectele de pe platformă.


Crowdestor este o platformă care oferă credite imobiliare (sectorul rezidențial și comercial) și pentru afaceri. Plata dobânzii se face lunar. Fiind o platformă nouă, are puține proiecte dar majoritatea s-au finalizat.
Am investit 100€ într-un proiect imobiliar (locuință unifamilială) dar care nu și-a atins target-ul, așa că banii s-au returnat investitorilor cu o mică dobandă de 0,25%. După returnarea sumei, am și retras-o și a ajuns in cont in 3 zile. Între timp proiectul anulat a fost scos de pe site.

împrumut imobiliar crowdestor
Retragerile de numerar la Crowdestor se fac în același cont din care s-au depus bani, la alte platforme se poate alege un alt cont.

tranzacțieCaracteristici principale:

  • Anul înființării: 2017
  • Sedii: Talinn, Estonia si Riga, Letonia
  • Total valoare credite: 8.426.684 € (iulie 2019)
  • Dobânda medie: 18,37% (iulie 2019)
  • Număr de investitori: n/a
  • Piață secundară: nu
  • Auto invest: nu
  • Valute acceptate: EUR
  • Suma minimă: 50 € (din aprilie 2019, inițial au fost 100 €)
  • Buyback guarantee: da (cu anumite limitări)

prezentare proiecte crowdestor

Verificarea identității

Pe această platformă nu există deocamdată o procedură de verificare a identității. La înscriere se solicită datele personale din buletin, numărul de telefon, adresa de email și un IBAN valid. După înregistrare veți primi un răspuns pe email în maxim 48 de ore referitor la validarea contului.

Interfața

Interfața este aerisită dar încă se lucrează la funcționalitate. La fiecare proiect este o scurtă descriere a companiei care solicită împrumutul și sunt prezentate câteva rapoarte.

pagina principală crowdestor

descriere companie

Depunerea fondurilor se face în contul bancar al unei bănci din Estonia. Eu am folosit TransferWise și nu au fost probleme, banii ajung în 24 de ore.

Serviciul de suport clienți a fost prompt, le-am menționat o problemă de logare pe pagina lor de Facebook și în câteva ore au rezolvat.

Taxe și comisioane

Crowdestor nu percepe nici o taxă de la investitori, crearea contului fiind gratuită. Plata  impozitului pe profit se află în sarcina investitorului.

Dacă nu se strânge suma minimă necesară unui proiect, banii depuși de investitori se returnează.

 

Lasă un răspuns

P2P INVEST
%d blogeri au apreciat: