Paysera

Disclaimer: Pagina conține affiliate links.

logo paysera

Paysera este o companie lituaniană ce oferă servicii de plăți și transferuri de bani la nivel internațional. A fost înființată in 2004, iar din 2011 este reglementată de Bank of Lithuania (deține „payment institution license”) și din 2012 deține licența de instituție emitentă de monedă electronică („electronic money institution license„).

Serviciile oferite sunt:

 • deschidere de cont gratuită (există și niște costuri în anumite condiții)
 • transferuri gratuite între utilizatori Paysera
 • schimb valutar
 • transferuri în maxim 30 de minute în peste 180 de țări și peste 10.000 de bănci (o comparație a costurilor găsiți aici)
 • plăți la magazine on-line
 • rapoarte, template-uri, export de date pentru contabilitate
 • transferuri SEPA instant
 • card de debit contactless

Deschiderea unui cont

Pentru deschiderea unui cont sunt necesare următoarele date: țara de reședință, adresa email, nume, prenume, număr de telefon și alegerea unei parole (minim 8 caractere). Dupa crearea contului și confirmarea adresei de email, pentru a putea fi folosit sunt necesare următoarele măsuri de verificare a identității:

 • transmiterea unui document scanat (buletin, pașaport) prin intermediul site-ului (nu pe mail)
 • transmiterea unui selfie cu ajutorul unui webcam conectat la calculator sau a aplicației mobile
 • completarea chestionarului KYC (Know Your Client questionnaire) ce conține întrebări referitoare la venituri, tipul de activități generatoare de venit, țara în care se desfășoară acestea, modul de utilizare a serviciilor Paysera, etc.)

Pentru a beneficia de toate serviciile platformei fără nici o restricție puteți solicita o verificare suplimentară via Skype.
Prin crearea contului se alocă automat un număr de cont IBAN european care poate fi folosit pentru transferuri în EUR în țările care folosesc SEPA.

Interfața

La logarea în cont doar cu user și parolă beneficiați de funcționalitate limitată, pentru funcționalitate totală trebuie să solicitați transmiterea unui cod prin SMS sau pe email.

paysera login confirmation

Interfața este simplă, intuitivă și destul de explicită.

cont paysera

Alimentarea contului

Pentru a alimenta se dă clic pe butonul Add funds din meniul din stânga. După completarea datelor se dă clic pe Update instructions. Pentru fiecare caz se oferă mai multe opțiuni de a alimenta. De exemplu, pentru a alimenta cu RON din România sunt 2 opțiuni: prin BCR sau altă bancă.


Dupa completarea sumei, se dă clic pe Get instructions si veți primi datele necesare pentru a face transferul.

Utilizarea în platformele P2P

În acest moment, doar PeerBerry lucrează cu Paysera, după cum se poate observa din datele de transfer.


Pentru a realiza un transfer cu costuri 0, se alege opțiunea Transfer to a bank din meniul din stânga.

transfer paysera

Se introduc datele minim necesare (cele cu *), apoi la Purpose se va introduce contul de investitor din platforma PeerBerry (Deposit to Investor Account No. …). La Reference se lasă liber, la Payment type se bifează SHA, apoi clic pe Continue. Daca aveți alte valute vi se va cere să o alegeți pe cea din care se va face conversia în EUR, după care puteți autoriza transferul.
În cazul de față, suma a ajuns în contul PeerBerry în aproximativ 12 ore.

Lasă un răspuns

P2P INVEST
%d blogeri au apreciat: